top of page

HÅLLBARHET & MILJÖFRÅGOR

Alfredsson Transport är stolta över att vara bäst i miljöklassen. Vi vågar säga att vi är ett av Sveriges mest miljövänliga transportföretag och miljö- och hållbarhetsfrågor har länge legat högt på vår prioriteringslista. Vi är en del av initiativet Fossilfritt Sverige och har som mål att vara helt fossilfria redan 2025. Alla våra chaufförer är utbildade i ECO-driving och så tidigt som 2006 installerade vi fordonsdatorer som hjälper våra chaufförer att köra mer bränslesnålt.

MILJÖARBETE

Vi fortsätter att med full kraft investera i vårt miljöarbete. Totalt har vi 75 bilar i drift. 21 av dessa körs på flytande biogas som reducerar utsläpp av koldioxid med 90 procent. Vi har idag 2 helt elektriska tunga lastbilar.  Det är en modern, relativt världsunik lösning som vi ser som en långsiktig investering, både för oss och för miljön. Resterande 52 lastbilar körs på HVO100 eller miljödiesel med bioinblandning.

FORSKNING

Alfredsson deltar med glädje i ett antal forskningsprojekt med syfte att köra mer energisnålt. Vi finns också med i miljö- och processledningsforskning inom logistikbranschen och vi samarbetar med aktörer som Volvo och PLS truck and body, bland annat i en spännande utveckling av aerodynamiska fordon.

PRISBELÖNAT MILJÖTÄNK

Vårt miljötänkande genomsyrar hela vår organisation, från chaufförer till ledning och vi är stolta över att så ofta ha uppmärksammats för ett gediget och genomtänkt arbete inom flera olika områden.
Bland de utmärkelser vi tagit emot genom åren finns

Innovationspriset 2009,
Stora Åkeripriset 2010,

Trafikverkets miljöpris 2010, Norrköpings miljöpris 2015,

vi var finalister i Transportföretagens hållbarhetspris 2017 och vi utsågs till Årets tillväxtföretag i Norrköping 2019.

aaa-bisnode-2019-se.jpg
fair-transport-logotyp.png
fossilfritt-utmaning.jpg
miljönätverket_banner.png
bottom of page