top of page

VÅR VÄG HIT

Steget mellan en enda bil med bananer och en innovativ organisation med 120 anställda känns nästan orimligt långt. Men så har det också gått några år sedan allt började. Och faktum kvarstår. Ingen bananbil, inget Alfredsson Transport. Det var farfar Ingvar Alfredsson som redan 1937 packade lastbilen full med bananer och utan att ha en aning om det, på så sätt startade det familjeföretag som idag är ett av Norrköpings största åkerier. Efter att ha drivit företaget framåt under drygt tre decennier lämnade Ingvar över till sonen Olle Alfredsson, 1976. Olle vidareutvecklade firman, startade fler destinationer med linjetrafik och ökade under kommande år antalet bilar från 12 till 40. Resten är som man brukar säga, historia.


Idag drivs Alfredsson Transport i tredje generationen av bröderna Erik och Magnus Alfredsson. Ett mycket framgångsrikt samarbete som genom långsiktig, organisk tillväxt förvandlat den lilla bananbilen till ett framgångsrikt, flerfaldigt prisbelönat transportföretag.

Vi är stolta över vår historia men slår oss aldrig till ro. Innovation och utveckling
är viktigt för oss på Alfredsson. Vi är idag en del av ett stort antal
forskningsprojekt och vi samordnar varudistribution för Norrköpings kommun
där vi använder lastbilar drivna av flytande biogas. Vi vill vara med och påverka
när och där vi kan. Alfredsson Transport vill bidra till fler effektiva energi- och
transportlösningar och till en klimatsmartare framtid.

OM OSS

Alfredsson Transport AB ingår idag i en koncern som omsätter cirka 137 miljoner. Här finns sammanlagt sex olika bolag, där bröderna Erik och Magnus Alfredsson delar ägarskapet. Vi är numera drygt 120 anställda och äger utöver hela vår bilpark också fastigheter om 15 000 kvadratmeter.
 

Med kraften och kompetensen hos det stora bolaget tar vi oss an en mängd olika uppgifter. Vi ser samtidigt noga till att bevara själen hos det lilla, familjära företaget. Hos Alfredsson gäller personlig tillgänglighet, korta beslutsvägar och flexibla lösningar. Vi vill att du som kund ska känna att allt går att ordna, att inget är omöjligt för oss.

bottom of page